Verkkomarkkinointi freelancerin voimin

Monet mainostoimistot tarjoavat verkkomarkkinointipalveluita, mutta niiden hinnat saattavat olla etenkin pienelle yritykselle perin korkeita. Toisaalta markkinointi kannattaa kuitenkin jättää ammattilaiselle, koska tällöin yrittäjä itse saa keskittyä omaan ydinosaamiseensa, mikä on usein kaikista tehokkain kombo. Verkkomarkkinointia on kuitenkin mahdollista saada ammattimaisesti tehtynä räätälöitynä oman yrityksen tarpeisiin ja melko edulliseen hintaan freelancereiden tekemänä. Kerromme tässä artikkelissa freelancerin käytön eduista ja siitä, mistä freelancerin voi löytää hoitamaan oman yrityksen verkkomarkkinointi.

Freelancerin edut

Freelancerin etuna on usein ammattimainen ote yhdistettynä kohtuulliseen hintaan. Monet freelancerit työskentelevät kotoaan käsin tai jopa ympäri maailmaa, jolloin heidän kiinteät kulunsa ovat reippaasti edullisempia kuin mainostoimistojen tarjoamat hinnat. Freelancereina työskentelee kuitenkin alan ammattilaisia, joten työnjälki voi olla jopa parempaa kuin suuressa mainostoimistossa, sillä freelancerilla on usein vähemmän asiakkaita, jolloin hän pystyy tarjoamaan erityisen räätälöityjä palveluja tiukallakin aikataululla.

Mistä freelancereita?

Freelancereita voi löytää esimerkiksi Up Work -nimisen palvelun kautta. Voit luoda yrityksellesi palveluun oman profiilin. Tämän jälkeen voit postata palveluun työtarjouksen. Kerro tarkkaan mitä toivot freelancerilta, millaista freelanceria etsit, mikä on maksimibudjettisi ja mikä on projektin aikataulu. Voit etsiä freelancerin esimerkiksi laittamaan somekanavasi kuntoon tai vaikkapa luomaan yrityksellesi oman blogin tai kirjoittamaan muutamia blogipostauksia. Voit palkata freelancerin myös pidempiaikaiseen työsuhteeseen huolehtimaan vaikkapa yrityksesi koko verkkomarkkinoinnista.

Jos freelancer on kiinnostunut työtarjouksestasi, voi hän jättää Up Workissa oman ehdotuksensa sinulle päin. Usein työtarjouksiin vastaa useita freelancereita, jolloin pääset valitsemaan mieleisimmän. Up Workissa voit myös selata erilaisin hakukriteerein tarjolla olevia freelancereita. Jos löydät mieleisesi freelancerin, voit ehdottaa projektiasi suoraan hänelle. Toinen Up Workin tapainen netistä löytyvä sivusto on Freelancer-sivusto, johon kannattaa myös tutustua, jos etsit ammattitaitoista tekijää verkkomarkkinointiprojektiisi.

Minustako freeelancer?

Jos haluaisit itse työskennellä verkkomarkkinoinnin freelancerina, kannattaa luoda oma profiili Up Work -palveluun tai Freelancer-sivustolle. Halutessasi voit kokeilla molempia sivustoja ja katsoa, kumpi niistä toimii sinun kohdallasi paremmin.

Lataa profiiliin edustava profiilikuva, joka luo sinusta helposti lähestyttävän kuvan. Kerro profiilikuvauksessasi aikaisemmista freelancertoimeksiannoistasi ja mahdollisesta muusta kokemuksestasi. Tuo esiin myös koulutuksesi. Onko sinulla markkinointialan koulutusta ja millaista aikaisempaa kokemusta sinulla on verkkomarkkinoinnista? Onko sinulla alan suosittelijoita tai aiempia tyytyväisiä asiakkaita? Entä onko sinulla omaa portfoliota, jossa voisit tuoda esille omaa osaamistasi ja erityisen onnistuneita projekteja?

Ottaessasi yhteyttä mahdolliseen työnantajaan kerro mahdollisimman selkeästi, mitä olet valmis tekemään, mihin hintaan ja millä aikataululla. Älä koskaan lupaa mitään liian tiukalla aikataululla, jota et sitten voikaan pitää! Saat tästä helposti huonoa palautetta, johon sinulla ei ainakaan freelancer-urasi alkuvaiheessa ole varaa! Alussa nimittäin hyvät palautteet ja tyytyväiset asiakkaat ovat erityisen tärkeitä! Niiden turvin yhä useampi asiakas uskaltautuu todennäköisesti antamaan verkkomarkkinointiprojektinsa juuri sinun käsiisi!