Verkkomarkkinointi on nykyajan viidakkorumpu

Nykyisin ihmiset viettävät yllättävän suuren osan työ- ja vapaa-ajastaan netissä ja nettimarkkinoinnista onkin tullut nykyajan viidakkorumpu, joka saavuttaa yleisönsä tehokkaasti ja melko pienin kustannuksin. Kerromme tässä artikkelissa nettimarkkinoinnin monista mahdollisuuksista.

Hyödynnä somea

Some on yksi suosituimmista ja tehokkaimmista nettimarkkinoinnin moderneista kanavista. Valjasta siis ainakin Facebook ja Instagram levittämään yrityksesi sanomaa viidakkorummun tavoin. Huomioi tässä valitsemasi kanavan ominaispiirteet. Esimerkiksi Instagramissa kuvien laadulla ja puhuttelevuudella on erityisen suuri merkitys, mikä kannattaa huomioida postauksia tehtäessä. Huomioi myös, että fiidisi on mielenkiintoinen ja kuvastaa yrityksesi brändiä.

Muumia pidetään yhtenä maamme tunnetuimmista brändeistä ja sekin hyödyntää somea ja muuta nettimarkkinointia monin eri tavoin. Varmista, että viestisi kiinnostaa yrityksesi ja brändisi kohderyhmää ja että se tavoittaa juuri nämä ryhmät mahdollisimman kattavasti! Esimerkiksi Facebook tarjoaa erilaisia työkaluja, joiden avulla kohdentaminen onnistuu mahdollisimman tehokkaasti ja postauksesi tavoittavat mahdollisimman optimaalisen kohderyhmän.

Erilaiset arvonnat ja muut kilpailut kiinnostavat usein potentiaalisia asiakkaita, joten niiden järjestämistä esimerkiksi Facebookissa kannattaa harkita mahdollisuuksien mukaan. Näin saat kanavillesi näkyvyyttä ja parhaimmillaan jopa lisää seuraajia. Verkostojen luominen on somessa erityisen tärkeää, ja erilaiset kilpailut voivat auttaa sinua tällaisten verkostojen kutomisessa.

Onko sähköpostimarkkinointi out?

Osa markkinoijista tuntuu olevan sitä mieltä, että sähköpostimarkkinointi olisi jo ihan out. Sen sijaan monet alan konkarit pitävät juuri sähköpostimarkkinointia yhtenä kaikkein tehokkaimmista nettimarkkinoinnin osa-alueista. Sähköpostimarkkinointi on ensinnäkin erittäin kustannustehokasta, sillä sama sähköposti voidaan lähettää kerralla suurelle määrälle vastaanottajia. Näin copy jokaista sähköpostia varten tarvitsee yleensä tehdä vain kerran.

Sähköpostimarkkinointi on erityisen helppo kohdentaa tuotteistasi tai yrityksestäsi kiinnostuneille vastaanottajille, sillä nykysäädösten mukaisesti sähköpostilistalle voidaan liittää ainoastaan sellaisten asiakkaiden sähköpostiosoitteita, jotka ovat antaneet tähän luvan. Yleensä asiakas antaa tähän luvan vain, jos on kiinnostunut tuotteistasi, jolloin olet jo ylittänyt ensimmäisen myynnin esteen: kiinnostuksen herättelyn.

Sähköpostimarkkinoinnissa korostuu hyvän copyn merkitys. Tästä syystä nykyisin monet markkinoijat haluavatkin opiskella erityisesti copywritingia eli myyvien tekstien kirjoittamista. Tämä onnistuu jopa kotoa käsin, liittymällä erilaisiin etäcopykouluihin. Kannattaa vain valita sellainen mentori, joka tietää mistä puhuu ja osaa ohjata sinut copyn saloihin ymmärrettävällä ja käytännönläheisellä sanalla.

Muista liittää markkinointisähköposteihisi aina linkki tai linkkejä niihin kohteisiin, joihin toivot asiakkaan viestistäsi siirtyvän. Jos haluat esimerkiksi myydä uutta, mielestäsi loistavaa tuotettasi tarjoushinnalla, liitä asiakkaalle linkki suoraan tarjoussivulle. Nykyasiakkaat ovat kovin kiireisiä, jopa laiskojakin, minkä vuoksi ostamisen tulisi olla mahdollisimman helppoa. Jos tarjoustasi on vaikea löytää tai ostotapahtuma on muutoin haasteellinen, siirtyy potentiaalinen asiakas helposti seuraavan liikkeen tarjousten pariin ja tekee ostoksensa jossakin muualla. Hyvään copyyn on siis tarpeen panostaa, jotta erotut joukosta eduksesi!

Harjoittelemalla mestariksi

Verkkomarkkinointi saattaa kuulostaa haasteelliselta mutta harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin. On myös tärkeää seurata, millaiset asiat omassa markkinoinnissa toimivat ja mitä kannattaa välttää, jotta seuraavalla kerralla markkinointisi osuisi ja uppoaisi oikeaan kohderyhmään entistä paremmin!