Verkkomarkkinointiniksejä blogeista

Verkkomarkkinointi on nykyisin niin suosittua, että sen ympärille on muodostunut hyviä niksejä jakavia blogeja, joita kannattaa seurata, etenkin, jos aiot hoitaa yrityksesi verkkomarkkinointia ihan itse. Bloggaajat järjestävät myös aihetta käsitteleviä kursseja, joihin osallistumista kannattaa harkita, jos haluat kehittyä alan konkariksi tai suoranaiseksi guruksi.

Verkkomarkkinointiblogien anti

Parhaimmat verkkomarkkinointialan blogit tarjoavat niksejä hyvin kansantajuisesti. Niiden avulla voit perustaa esimerkiksi yrityksellesi blogin, jonka kautta on mahdollista kertoa yrityksesi tuotteista, palveluista tai yrityksen aihepiiriin liittyvistä teemoista mielenkiintoisella tavalla. Blogin avulla on mahdollista lisätä yritykseen liittyvää tietoisuutta ja saada uusia seuraajia. Voit jopa kerätä sähköpostilistaa blogin avulla. Näin sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet lisääntyvät melkoisesti. Tämä onkin yksi syy, miksi monet yritykset tarjoavat erityisalennuksia asiakkaille, jotka tilaavat yrityksen uutiskirjeen.

Jos haluat esimerkiksi luoda yrityksen markkinointiin käytettävän Instagram-tilin feedin mahdollisimman mielenkiintoiseksi, kannattaa etsiä vinkkejä aihetta käsittelevistä blogipostauksista. Tähän liittyy nimittäin tiettyjä vinkkejä, jotka auttavat sinua feedin muokkaamisessa. Tärkeintä on tietysti se, että julkaisemasi kuvat ovat mielenkiintoisia ja että ne kuvastavat yrityksesi brändiä. Tiettyjen brändivärien käyttäminen on usein järkevää. Moni alan asiantuntija suosittelee myös käyttämään kaikissa feedin kuvissa samaa filtteriä. Tämä tekee feedistä entistä yhtenäisemmän ja kuvistasi entistä tunnistettavampia. Yhtenäinen tyyli voi olla osa brändiäsi. Esimerkiksi Instagramin erilaisten feedien toimivuutta on myös tutkittu ja tästäkin löytyy mielenkiintoista tietoa juuri blogien kautta.

Oma blogi

Jos olet verkkomarkkinoinnin asiantuntija, haluat ehkä perustaa oman aihetta käsittelevän blogin. WordPress on monen aloittelevan bloggaajan alusta numero 1, sillä tämän helppokäyttöisen blogin kanssa on helppo päästä alkuun. Kannattaa jo etukäteen miettiä, millaisia aiheita blogissa käsittelee ja millaisista tulokulmista niitä aikoo käsitellä. Kirjoita ideoita vaikkapa itsellesi muistiin pieneen muistivihkoon, jotta parhaat ideat eivät unohdu. Näin pääset jakamaan parhaat verkkomarkkinointiin liittyvät niksisi myös muille nopeasti ja näppärästi!

Jos olet alan rautainen ammattilainen, voit tarjota blogisi kautta myös verkkomarkkinoinnin töiden tekemistä. Itse asiassa juuri ammattimainen blogi voi auttaa nostamaan sinut ja osaamisesi palveluja tarvitsevien potentiaalisten asiakkaiden tietoisuuteen. Voit siis luoda ja kehittää omaa brändiäsi samalla, kun bloggaat itseäsi kiinnostavasta aiheesta. Jos sinulla on freelancer-profiili Up Work -palvelussa, Freelancer-sivustolla tai jossakin muussa vastaavassa paikassa, voit liittää profiiliisi linkin myös blogiisi, joka kertoo profiilia enemmän alan osaamisestasi ja sitoutumisestasi kyseiseen aiheeseen.

Somen voima

Verkkomarkkinoinnissa somen voima on todella tärkeä eikä sitä kannatakaan aliarvioida myöskään blogien kohdalla. Erilaiset somekanavat, kuten Instagram ja Facebook, voivat nimittäin viedä myös blogin sanomaa eteenpäin ja kerätä sille entistä laajemman yleisön. Voit vaikkapa postata linkkejä uusiin blogipostauksiin Facebookissa tai kertoa mielenkiintoisen kuvan kera Instagramissa, että blogissasi on jälleen uutta luettavaa. Blogien somekanavien kautta pääset seuraamaan myös muiden saman alan blogien postauksia, mikä kannattaa tehdä, sillä tulet samalla luoneeksi itsellesi alan verkostoja. Somessa on helppo tutustua muihin alan toimijoihin ja vaihtaa aiheeseen liittyviä ajatuksia. Postauksia on myös mahdollista ajastaa, jolloin kaikkea työtä ei tarvitse tehdä manuaalisesti. Näin postauksia on mahdollista julkaista mahdollisimman potentiaalisina aikoina, vaikka olisitkin itse juuri silloin lomalla tai aivan muissa tehtävissä.